Over Senro

Wereldwijd in diverse industrieën

Senro is een dynamische en onafhankelijke onderneming met jarenlange ervaring op het gebied van sorteren, zeven, filteren, scheiden, en transporteren van diverse (afval) materialen. Onze sorteerinstallaties, scheidingsmachines, en sorteertechnieken worden wereldwijd toegepast in uiteenlopende industrieën. Denk hierbij aan de afvalrecycling, waterzuivering, voedingsmiddelenindustrie, en de metaalsector.

Kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid

Senro speelt in op de alsmaar veranderende wensen en eisen vanuit de markt. Klantwensen zoals input en gewenste output van de installatie staan centraal, maar ook aspecten als de mate van automatisering, gewenste capaciteit, scheidingsefficiëntie, beschikbare ruimte, en budget zijn bepalend voor de toe te passen sorteringstechnologie. Dankzij onze projectmatige aanpak van uw probleem of vraagstuk, komen we tot een zo optimaal mogelijk eindresultaat. Dus een ‘fit for purpose’ ontwerp, niet over- of onder gedimensioneerd. We geloven sterk in lange termijn relaties met onze klanten en leveranciers. Dit stelt ons in staat om uw specifieke behoeftes, wensen, en verwachtingen beter te begrijpen, waardoor de kwaliteit van onze producten en service continu verbetert.

Al onze producten en installaties worden in Nederland vervaardigd, middels de modernste ontwerp- en productietechnieken. We hebben een eigen engineeringsafdeling die gebruik maakt van geraffineerde 3D tekenprogrammatuur voor ontwerp en ontwikkeling. Ontwerpfouten blijven daarom beperkt tot een minimum. Voor het produceren van onze machines beschikken we over een geavanceerd machinepark en moderne lasapparatuur. We hebben onder andere een eigen lasersnij machine waarop alle plaatdelen met grote nauwkeurigheid gesneden worden. Hieraan gekoppeld is een volautomatisch platenmagazijn voor onbemande productie in avond- en nachturen. We kunnen zowel ferro- als non-ferro metalen verwerken.

Senro draagt zorg voor het gehele voortbrengingsproces, waarbij het niet of nauwelijks afhankelijk is van derden. Hierdoor kunnen we maximale flexibiliteit bieden en staan we garant voor betrouwbare levertijden. Uiteraard worden onze producten geleverd in volledige conformiteit met de Europese machinerichtlijn 2006/42/EG.

Service en montage

Naast onze producten bieden we een breed scala aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld de logistieke afhandeling of periodiek preventief onderhoud. De geleverde (sorteer) installaties worden altijd opgebouwd onder supervisie van een Senro medewerker.

Deelmachines kunnen desgewenst ook door Senro geïnstalleerd worden, of anders wordt een duidelijke montage beschrijving meegestuurd. Vanzelfsprekend behoort een volledige set (technische) documentatie bij de levering van al onze producten.

Ons team

Senro kenmerkt zich door een informele, pragmatische, en resultaatgerichte bedrijfscultuur. De medewerkers zijn zelfstandig, betrokken en verantwoordelijk, en krijgen veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Tevens is Senro een SBB erkend leerbedrijf dit betekent dat we stages en leerbanen verzorgen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Senro zet zich in om de vakmensen op te leiden die nodig zijn voor de toekomst. Onze mensen staan graag voor u klaar!